Crucea Manafului Chardonnay 2023
Am ales să facem vânzare asistată, de aceea vinurile noastre pot fi comandate în două variante:
- Telefonic, la 0744.273.882;
- Pe email, la mierla.alba@gmail.com. IMPORTANT! Nu uita să ne scrii și numărul tău de mobil!
Strugurii provin din arealul Dealu Mare fiind culeși manual la începutul lunii octombrie. Au fost sortați cu mare grijă, apoi desciorchinați iar boabele au fost presate în deja celebrul nostru teasc tradițional fabricat în 1966.
Mustul a fost transferat în butoaie românești de 500 de litri, fermentat fără control termic și cu drojdii indigene aproximativ două luni, apoi păstrat pe drojdie ceva mai bine de jumătate de an. În tot acest timp drojdiile au fost puse în suspensie (termenul exact se numește bâtonnage), pentru a căpăta acea onctuozitate atât de apreciată.
După îmbuteliere, sticlele au ajuns în vechiul nostru beci, unde se bucură de temperatură și umiditate ideale.
Aprecierea unui vin este o experiență în sine, care face apel și la amintiri olfactiv-gustative, de aceea în loc de descriere o să las un sfat: serviți vinul la 12-14 grade Celsius, ideal ar fi să deschideți sticla cu o jumătate de oră înainte.
Excelent alături de pește oceanic sau de apă dulce, sushi, fructe de mare, carne de pasăre, brânzeturi fine și preparate pe bază de legume, fructe galbene. Delicios acum când este proaspăt, acest Chardonnay va deveni mult mai interesant în următorii cinci ani.
Ne-am bucura dacă ne-ai împărtăși experiența ta cu acest vin. Noroc!
Am ales să facem vânzare asistată, de aceea vinurile noastre pot fi comandate în două variante:
- Telefonic, la 0744.273.882;
- Pe email, la mierla.alba@gmail.com. IMPORTANT! Nu uita să ne scrii și numărul tău de mobil!
Strugurii provin din arealul Dealu Mare fiind culeși manual la începutul lunii octombrie. Au fost sortați cu mare grijă, apoi desciorchinați iar boabele au fost presate în deja celebrul nostru teasc tradițional fabricat în 1966.
Mustul a fost transferat în butoaie românești de 500 de litri, fermentat fără control termic și cu drojdii indigene aproximativ două luni, apoi păstrat pe drojdie alte douăsprezece luni. În tot acest timp drojdiile au fost puse în suspensie (termenul exact se numește bâtonnage), pentru a căpăta acea onctuozitate atât de apreciată.
După îmbuteliere, sticlele au ajuns în vechiul nostru beci, unde se bucură, timp de 8-12 luni, de temperatură și umiditate ideale.
Aprecierea unui vin este o experiență în sine, care face apel și la amintiri olfactiv-gustative, de aceea în loc de descriere o să las un sfat: serviți vinul la 12-14 grade Celsius, ideal ar fi să deschideți sticla cu o jumătate de oră înainte.
Excelent alături de pește oceanic sau de apă dulce, sushi, fructe de mare, carne de pasăre, brânzeturi fine și preparate pe bază de legume, fructe galbene. Delicios acum când este proaspăt, acest Chardonnay va deveni mult mai interesant în următorii cinci ani.
Ne-am bucura dacă ne-ai împărtăși experiența ta cu acest vin. Noroc!
Date și cifre:
• alb sec;
• DOC-CMD Dealu Mare;
• alcool: 13,5 % vol;
• zaharuri reducătoare: 2,6 g/l;
• aciditate totală: 6,0 g/l.
• un vin lansat în luna aprilie 2023;
• o ediție limitată de 3.102 sticle.
Povestea colecției Crucea Manafului poate fi citită aici!